Electrische auto en onderhoud

13 februari 2020

Elektrische auto en onderhoud
Er is sprake van een run op elektrische auto’s, aldus autobranchevereniging Bovag. In de eerste drie weken van december 2019 was bijna de helft van alle verkochte nieuwe auto’s volledig elektrisch aangedreven.
Volgens de Bovag komt de run door de nieuwe belastingregels. Vanaf 1 januari 2020 is de fiscale bijtelling voor een elektrische auto 8 procent, in 2019 is dat nog 4 procent..
Een auto met een brandstofmotor heeft iets ander onderhoud nodig dan een elektrische auto. Bij een brandstofauto is de smering (olie) en filters belangrijk en zijn er veel mechanische onderdelen die kunnen slijten.
Een elektrische auto heeft veel minder mechanische onderdelen en gebruikt geen motorolie toch heeft een elektrische auto ook onderhoud nodig.
Autobedrijf Karel Hol is klaar voor het onderhoud van elektrische auto’s. Wij beschikken over een universele laadkabel en hebben ervaring met de verkoop en het onderhoud van elektrische auto’s.

Accupakket
Het accupakket is het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto. Want als de accu niet meer functioneert, kun je eigenlijk niets meer. Het is daarom belangrijk dat het accupakket periodiek wordt nagekeken. De accu wordt gecontroleerd op eventuele kapotte cellen, een goed werkende lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen. Wij kunnen deze controle voor u verzorgen en een accu cel vervangen.
.
Remmen
De remvoering van een elektrische auto wordt over het algemeen minder gebruikt dan bij een brandstofauto. Dit komt omdat bij remmen de auto ook wordt vertraagd door de elektromotor. Doordat er dus minder geremd wordt door het remsysteem van remblokken/remschijven kunnen deze naar verloop van tijd minder goed werken. Het is belangrijk dat het remsysteem daarom regelmatig wordt gecontroleerd.
.
Systeem koeling
De elektromotor, het energie-generatie systeem, de lader en het accupakket zijn allemaal gevoelig voor warmteontwikkeling. De meeste auto’s hebben daarom systemen om deze componenten te koelen. Het is logisch dat de werking hiervan periodiek moet worden getest. Teveel warmteontwikkeling veroorzaakt niet alleen schade aan de componenten, maar kan ook brand tot gevolg hebben.

Software updates
In een auto zijn vaak allerlei hulpsystemen ingebouwd die zorgen voor de veiligheid. Het is bij iedere auto van belang dat deze systemen goed functioneren. Fabrikanten komen daarom af en toe met updates van de software die gebruikt wordt om de auto goed te laten functioneren. Het is belangrijk dat je de software van je auto af en toe laat updaten. Zo ben je zeker van de beste werking van de auto en voorkom je onveilige situaties.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp