Werkplaats

Om auto’s te kunnen onderhouden en repareren is moderne apparatuur aanwezig zoals een remmentestbank, roetmeter, aircovuller en diagnose-apparatuur.

Karel Hol is in het bezit van alle belangrijke  auto-technische diploma’s en tevens bevoegd als APK keurmeester.  Samen met een team van ervaren automonteurs worden alle werkzaamheden uitgevoerd ook onderhoud aan elektrische voertuigen. Een aantal monteurs zijn opgeleid volgens NEN9140 voor reparatie en onderhoud aan elektrische voertuigen. In ons bedrijf werken onder supervisie van de chef-monteur ook leerlingen. Indien wij uw auto repareren wordt u vooraf geïnformeerd over de kosten, m.u.v. storingen.

Reparaties kunnen bij ons gepind worden.

Banden:

Bandenmontage

Wij monteren banden die wij zelf leveren maar ook banden die eventueel worden aangeleverd via een webshop. Wij monteren geen motorbanden. In Gemert kunnen wij banden monteren tot 21 inch, inclusief run flat banden. In Mill kunnen wij banden monteren tot 28 inch, inclusief run flat banden. Banden die gemonteerd worden, worden gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel. Balanceren zorgt er voor dat de wielen van de auto in balans zijn. Onbalans in de wielen kan trillingen veroorzaken.

Uitlijnen

Soms moet de stand van de wielen worden gecorrigeerd omdat je auto bijvoorbeeld naar één kant trekt of omdat de banden onregelmatig slijten. Dit noemt men uitlijnen en vindt plaats met uitlijnapparatur. Wij lijnen uit met een 8ccd apparaat. Dit is nog moderner als een 3d uitlijner.  Met dit apparaat wordt ook de  slingering in het wiel gecompenseerd.

Zowel in Mill als in Gemert is een dergelijk apparaat aanwezig.

Storingen:

Wij kunnen bij storingen meestal niet vooraf zeggen hoeveel het gaat kosten. Het probleem kan een kapot ringetje zijn van € 1 maar bv ook een kapotte pomp van € 1000.- Wij proberen vooraf wel een indicatie  te geven tussen de minimale en maximale  kosten.

Bij een klein goedkoop onderdeel vervangen we het direct en zitten de kosten voornamelijk in het zoeken van de oorzaak.  Middels tussentijds overleg houden we contact over het verloop en de hoogte van de kosten. Storingen kunnen niet altijd in één dag verholpen worden, een storing verhelpen is lastig in te plannen.  Ook al staat de auto hier enkele dagen dit wil absoluut niet zeggen dat we hier dagen aan werken. Soms kunnen we er alleen aan werken met een afgekoelde motor en wachten we na een testrit nog een dag om nogmaals te meten/repareren en/of een testrit te maken.

Wij lossen ook storingen op voor andere autobedrijven.

Aircoservice

Wij kunnen de werking van uw airconditioning in uw auto controleren en ook repareren.  Een airconditioning werkt met gas die geleidelijk aan uit het airco-systeem verdwijnt. Indien u het idee heeft dat de airconditioning langzaam minder goed koelt dan is het tijd om het gas van uw airconditioning bij te vullen. Dit kunnen wij met het R134A gas maar ook met het milieuvriendelijkere gas R1234yf. Dit laatste gas wordt gebruikt in nieuwere auto’s. uw airconditioning plotsklaps niet meer functioneert is er vaak iets kapot zoals een condensor of pomp. Indien uw airco zorgt voor een bedompte lucht dan heeft u last van schimmelgroei in het airconditioningsysteem en kunnen wij voor u uw aircosysteem reinigen.

Praktische tips voor uw airco:

1. Schrik niet van een plasje onder uw auto
Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater: daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

2.Zet de airco één keer per week een paar minuten aan.
Dit voorkomt lekkages door uitdroging en van pakkingen en afdichtingen en onaangename geurvorming door condens-, bacterie- en schimmelvorming in het systeem.

3. Zet bij heet weer voor vertrek deuren of ramen open
Zet voor vertrek eerst de deuren open als het in de auto erg warm is. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rij even kort met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de airco alleen in wanneer de temperatuur in de auto niet koel genoeg is. Hierdoor vermindert u het energieverbruik. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de aico. Want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.

4. Gebruik van de airco bij regen of in de winter
Schakel uw airco kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald.

5. Zet de airco uit voor de motor uitgaat
Schakel de installatie enkele minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvomring in de installatie en daarmee de kans op schimmel en onaangename geuren.

6. Voorkom verstopping van uw airco
Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

7. Ruikt de airco onaangenaam laat deze reinigen
Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen met Ozon.

8. Zet de airco uit bij extra gebruik zoals in de bergen
Airco’s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (bij het trekken van een caravan of in de bergen), zet de airco dan uit. Dit scheelt brandstof.

9. Regel periodieke controles of een zomercheck
Neem het onderhoud van uw airco, interieurfilter en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten of doe een zomercheck. Laat uw airco preventief controlen of 1 x per 3 jaar preventief vullen. Indien u afziet van preventief airco-onderhoud en uw merkt dat de koelende werking van uw airco minder wordt laat deze dan tijdig vullen. Lees aandachtig uw instuctieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

10. Gebruik de airco bewust
Gebruik de airco alleen als het echt nodig is. Zet een handbediende aico dus uit zodra de temperatuur in de auto wenselijk is.

11. Zet de airco niet te koud
De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. een te koude airco geeft daarnaast ijskoude luchtstsromen die onaangenaam kunnen zijn. Als de auto ‘climate control’ heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste termpatuur bereikt zonder bovenstaande koude luchtstromen.

Heeft u nog vragen over de werking van uw airco. Of wil u het onderhoud van uw airco regelen? In beide gevallen bent u WELKOM bij ons bedrijf.

Garantie op reparatie Als BOVAG bedrijf geven wij op de reparatie 3 maanden garantie. Deze garantie is gratis. Op sommige onderdelen wordt 3 maanden tot 1 jaar garantie gegeven. U kunt het beste hiervoor contact opnemen. Vervangend vervoer Voor  reparatie/onderhoud geven wij gratis vervangend vervoer mee. We hebben fietsen tot de beschikking maar ook 2- of 4 prs auto’s en een bestelauto. Brandstof is voor eigen rekening en mocht u onverhoopt schade rijden aan onze leenauto dan geldt een eigen risico van € 500.- Eventuele snelheidsovertreding of andere overtredingen zijn uiteraard ook voor eigen rekening.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp